Nyttig mat till dörren

Köp din favoritmat från havet online och få det levererat hem till dörren.

Passa på att köp något som de vanliga affärerna inte har som standardsortiment. Prova på den nyttiga vildfångade laxen. Eller varför inte bjuda hem någon på Kungsflundra, mycket gott, en vanlig fisk som man kan tillaga på många olika sätt.

Vildfångad stillahavslax:
Chumlaxen är en vildfångad stillahavslax som fiskas utanför Alaska. Ett utmärkt alternativ till den norska laxen. Lax är en mycket mångsidig fisk och kan användas i både kalla och varma rätter. Rå, stekt, pocherad, ugnsstekt eller rökt. Den också en riktig vinnare marinerad på grillen. Den passar även smaker och kryddor från jordens alla hörn och lax har blivit en stjärningrediens för alla de bästa sushikockarna världen runt. Chumlaxen är inte lika fet som den norska laxen.

Fördelen med dessa fiskar gentemot den odlade laxen (Salmo salar) från Norge eller från t ex Chile är att de har fått leva fritt i havet och simma upp i älvarna och äta naturlig mat.

Kungsflundra
Kungsflundra är ett restaurangnamn på en stor rödspätta över 1 kg, i övrigt är den identiskt med rödspättan i smak. Styckfrysta benfria filéer av Rödspätta. Den leker vanligtvis nära kusten under vintern till vårvintern beroende på geografisk vistelseort. I Nordsjön under januari till april och i Barents hav under mars till maj. I Östersjön kan lekperioden sträcka sig ända från oktober till mars, om vattnet är tillräckligt salt för lek (minst 10–12 ‰).

Den lever bland annat på snäckor, kräftdjur, musslor och små fiskar som den främst fångar på grunt vatten nattetid. Du kanske även gillar rödtungan som har ett fastare kött.

En av våra vanligaste matfiskar som är utmärkt både att steka, panera samt i div gratänger och smakar även gott i porscherad form.

 

Gourmetfisk i Norden AB – historia
Hemleveranser av Gourmetfisk startades år 2008 av Robin Malmström och som flyttade från Norge till Sverige för att förverkliga sin idé om en svensk fiskbil. Gourmet fisk var först i sitt slag och har skapat ett för Sverige helt nytt sätt att handla fisk och skaldjur på. Under Gourmetfisk första år bestod företaget av en enda bil med fisk hemleverans som sålde fisk och skaldjur lokalt i Östergötland, tack vare en stor efterfrågan av fiskbilen och tusentals nöjda kunder finns de nu även representerade i större delar av Sverige.

Fisk hemleverans idag
De får en allt större kundkrets allteftersom fler matälskare läser om dem på internet eller hör talas dem från redan nöjda kunder. Gourmetfisk förvaltar en lång tradition av norsk fisk- och skaldjurshandel där kvalitet och service alltid kommer först. Vår affärsidé är att erbjuda de bästa råvarorna från havet–direkt till er med fiskbil. Hör gärna av er om till dem ni vill veta mer.

De levererar till i stort sett hela Sverige! Det finns en smart ruta på hemsida där man kan skriva in sitt postnummer och få svar på om de levererar till just din adress.

Leave a Reply

Your email address will not be published.